The Cloud Integrator
Home » Cloud computing

Cloud computing

Cloud computing is de mogelijkheid om via het internet computerkracht en applicaties snel en veilig te gebruiken, zonder deze daadwerkelijk zelf te bezitten of te onderhouden. Het enige benodigde is een internetverbinding er naar toe. Dat biedt een groot aantal voordelen voor gebruikers en bedrijfssoftware. Het internet is namelijk niet alleen een publicatieplatform meer. Het is net zo belangrijk en bruikbaar geworden als electriciteit. Het internet is dan ook bij uitstek geschikt voor het gebruiken en afnemen van (bedrijfs)software, infrastructuur en rekenkracht.

Ontdek de voordelen van cloud computing!

 • Geld besparen
 • Altijd alles beschikbaar
 • Schaalbaarheid
 • Flexibiliteit
 • Snel en innovatief

Lees meer over de voordelen van cloud computing, vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan, of een Cloud Readiness Scan. Wij laten graag zien wat cloud computing voor jou kan betekenen.

Wat betekent cloud computing in de praktijk?

In de praktijk is het zo dat veel bedrijven (groot en klein) IT zelf inkopen, bouwen, beheren en onderhouden. Begrijpelijkerwijs kost dit veel menskracht, kantoorruimte, hardware, kennis en geld. Bovendien zijn applicatielandschappen binnen organisaties vaak ingewikkeld, wat de genoemde taken er niet makkelijker op maakt. Laat staan snelle innovatie.
Helaas ondervinden veel eindgebruikers hier uiteindelijk hinder of ongemak van omdat zij niet krijgen wat zij nodig hebben. Cloud computing kan hier bij van pas komen. Een hoop taken die vooruitgang qua IT in een bedrijf soms zo lastig maken kunnen nu wel snel gerealiseerd en in gebruik genomen worden zonder dat de IT afdeling daar veel voor hoeft te doen. Bijvoorbeeld: een uitbreiding van een e-mailmarketing systeem, dat een koppeling met een CRM mogelijk maakt is bijna verworden tot een knop met ''aan/uit'', in plaats van een IT project.

Wat verandert Cloud Computing?

Met cloud computing worden veel van de hierboven genoemde zaken geminimaliseerd of zelfs vervangen, zonder dat de uiteindelijke eindgebruikers erop achter uit gaan. Zij gaan er juist vaker op vooruit. Gebruikers hebben cloud applicaties al lang omhelst, ze gebruiken al zaken als GMail, Facebook, Dropbox, internet bankieren, boekhoudpakketten, YouTube en vele andere services die direct beschikbaar zijn vanuit het internet, ook op de zelf aangeschafte smartphone. De daarmee verkregen vrijheid, snelheid en mogelijkheden zijn de traditionele werkplek en IT afdeling ontstegen. Sterker nog: de tools die gebruikers thuis tot hun beschikking hebben zijn vaak makkelijker en krachtiger dan zij op hun werkplek gewend zijn. Dit wordt ook wel de 'Consumerisation of IT' genoemd.  
Een traditionele IT omgeving kan de snelheid en ontwikkeling niet bijhouden in vergelijking met het internet en de daar beschikbare software. Dat is ook niet erg. Met cloud computing verdwijnt deze zorg, want met applicaties en applicatieontwikkelplatformen als Google en Salesforce kan een organisatie op de trein springen die internet heet en als organisatie ook van de voortsnellende mogelijkheden gebruiken maken. Voor een lagere prijs en met minder zorgen. En met tevreden gebruikers.

Cloud computing is booming!

We staan met cloud computing aan het begin van een keerpunt wat IT betreft. Het jaar 2010 heeft laten zien dat de adoptie van cloud computing voltooid is en elk onderzoek van gerennomeerde bureaus als Gartner en Forrester laten zien dat elke CIO en organisatie plannen aan het maken is voor cloud computing.
Nu en de komende jaren, zelfs maanden, zal elke IT afdeling er mee in aanraking komen of mee gaan werken en zullen gebruikers meer vragen. Partijen als Google, Salesforce, Microsoft, IBM, Oracle, Amazon en een groot ecosysteem aan gespecialiseerde partijen zullen nog meer gas gaan geven op de uitrol van applicaties in de cloud en mogelijkheden daarvan.

Caase.com is de cloud-specialist in de Benelux. Graag gaan we met je in gesprek over de mogelijkheden van Cloud Computing voor je organisatie. Neem contact op via onderstaand formulier, of bel 088-432 00 00.

Adviesgesprek aanvragen

Victor-Jan Leurs

CEO Caase.com

Adviesgesprek aanvragen
Meer weten?

Wat kun je met Cloud Computing? Graag gaan we hierover met je in dialoog tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Adviesgesprek

Vraag Hangout / Lync aan »
Vraag Cloud workshop aan »

T +31(0)88-432 00 00
E sales@caase.com

Volg ons op

Reference cases

  "Zorginstelling Laurens heeft primeur in migratie naar Cloud Computing; 6500 medewerkers over op Google Apps Cloud-platform"

  Peter van der Toorn, CIO - Lees meer »

  "Kennispark Twente bespaart met Google Apps 66% op haar klassieke IT"

  Kees Eijkel, directeur Kennispark Twente - Lees meer »

  "Caase.com migreert en traint 12.000 gebruikers PON in Google Apps"

  , - Lees meer »

  "Google Apps komt met een breed aanbod toepassingen tegemoet aan de behoeften die er binnen onze organisatie zijn voor samenwerking en communicatie"

  Eilko Bronsema, CIO - Lees meer »

  "Caase.com is voor Estro de ideale partner voor het beheer van onze complexe server-omgeving"

  John Posthuma, IT-Manager - Lees meer »

  "Innovatie vormt de kern van de organisatie en met Google Apps zijn we klaar voor de toekomst"

  Gert Jan Oelderik, Algemeen directeur - Lees meer »