The Cloud Integrator
Home » Cloud computing » Voordelen Cloud Computing

Voordelen Cloud Computing

De voordelen van Cloud Computing richten zich op de schaalbaarheid, beschikbaarheid, snelheid en kostenbesparing.

1. Schaalbaarheid

Met Cloud Computing kunnen applicaties, servers of rekenkracht binnen minuten worden opgeschaald. Is er tijdelijk meer kracht nodig, dan kan dit erg snel en zonder ingewikkelde installatie. Iets wat een traditioneel datacenter eigenlijk niet kan. Bijvoorbeeld: Groeit een organisatie sterk of groeit het aantal gebruikers snel van een applicatie of website, dan kan hier met cloud computing snel op geacteerd worden. Een groot voordeel van Cloud Computing is dat alles blijft draaien zoals het hoort.

2. Beschikbaarheid

Omdat alle software en rekenkracht op internet staat is dit overal beschikbaar. Gebruikers, maar ook beheerders, hebben ongeacht hun locatie alleen een apparaat (notebook, mobiele telefoon, pc, etc.) met internetverbinding nodig om bij hun applicaties of beheeromgeving te kunnen op een veilige manier.

3. Snelheid en innovativiteit

Voordelen van Cloud Computing zijn dat applicaties met cloud computing een stuk sneller (en dus goedkoper) gemaakt kunnen worden en direct aangesloten of geïntegreerd worden op daar al draaiende applicaties. Iets wat in een traditionele setting vaak niet te realiseren is. Dit betekent dat er continu geïnnoveerd kan worden en meer naar de behoefte van de markt of organisatie gekeken kan worden.

4. Geld besparen

Applicaties die via het internet beschikbaar gesteld worden hebben nauwelijks kosten aan mensen, producten of faciliteiten die nodig zijn om ze draaiend te houden. Daarin is al voorzien, waardoor deze kosten niet meer voor de organisatie zijn. Bovendien betaal je alleen voor hetgeen je gebruikt. Ook schaalbaarheid en veiligheid zijn geregeld, wat een betere performance garandeert en dus geld oplevert. Hetzelfde geldt voor updates, deze worden vanzelf gedaan en kosten geen tijd of geld meer. Cloud-applicaties doen dus eigenlijk geen beroep op (kostbare) IT-resources. Dit zorgt ervoor dat een IT afdeling zich kan concentreren op het verbeteren van eigen applicaties, het opstarten van nieuwe projecten en actieve innovatie, in plaats van inpassen, onderhouden of updaten van bestaande applicaties en de infrastructuur. Bovendien zijn er minder mensen nodig om van start te gaan. Vroeger hadden middelgrote bedrijven nog dedicated personeel en een stevige infrastructuur nodig voor alleen al het opzetten van e-mail voor alle gebruikers. Vandaag kan dit in een handomdraai, zonder dat er over infrastructuur of inrichting gesproken wordt. En het is direct beschikbaar, op een veilige manier. Het direct starten van het gebruiken van betrouwbare en krachtige applicaties komt hiermee onder handbereik van iedereen, in plaats van alleen de IT afdeling of IT specialisten. Een groot voordeel is dus dat de kosten bij Cloud Computing veel lager zijn.

Gratis Quickscan!

Er zijn nog veel meer voordelen van Cloud Computing. In een Caase Scan geven onze consultants je graag inzicht in de mogelijkheden van klassieke en Cloud-Computing-oplossingen voor je organisatie.

Adviesgesprek aanvragen

Hank van Gardingen

Account Manager

Adviesgesprek aanvragen
Meer weten?

Wat kun je met Cloud Computing? Graag gaan we hierover met je in dialoog tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Adviesgesprek

Vraag Hangout / Lync aan »
Vraag Cloud workshop aan »

T +31(0)88-432 00 00
E sales@caase.com

Volg ons op

Reference cases

  "Zorginstelling Laurens heeft primeur in migratie naar Cloud Computing; 6500 medewerkers over op Google Apps Cloud-platform"

  Peter van der Toorn, CIO - Lees meer »

  "Kennispark Twente bespaart met Google Apps 66% op haar klassieke IT"

  Kees Eijkel, directeur Kennispark Twente - Lees meer »

  "Caase.com migreert en traint 12.000 gebruikers PON in Google Apps"

  , - Lees meer »

  "Google Apps komt met een breed aanbod toepassingen tegemoet aan de behoeften die er binnen onze organisatie zijn voor samenwerking en communicatie"

  Eilko Bronsema, CIO - Lees meer »

  "Caase.com is voor Estro de ideale partner voor het beheer van onze complexe server-omgeving"

  John Posthuma, IT-Manager - Lees meer »

  "Innovatie vormt de kern van de organisatie en met Google Apps zijn we klaar voor de toekomst"

  Gert Jan Oelderik, Algemeen directeur - Lees meer »