The Cloud Integrator
Home » Klanten » Reference cases » Caase.com migreert Wegener naar Google Apps for Business

Google Apps komt met een breed aanbod toepassingen tegemoet aan de behoeften die er binnen onze organisatie zijn voor samenwerking en communicatie

Wegener Media, de grootste Nederlandse uitgever van lokale en regionale media, stapt met 3.500 werknemers in Nederland over op Google Apps for Business. De migratie naar de online bedrijfsoplossingen van Google vindt plaats door Cloud Integrator Caase.com. De overgang past bij de transformatie die Wegener op dit moment doormaakt; van traditionele uitgever van dagbladen en huis-aan-huiskranten naar een crossmediaal mediabedrijf dat digitale content levert. Caase.com is als Premier Enterprise Partner verantwoordelijk voor de implementatie van Google Apps for Business bij Wegener. Caase.com verzorgt zowel de migratie als het ‘verandermanagement’, training en begeleiding van de gebruikers. Centraal staan het optimaal gebruik van en inzicht in de talrijke toepassingsmogelijkheden van de Google Apps-functionaliteiten.

 
Wegener

Met de keuze voor Gmail, Instant Messaging en op termijn Docs zorgt Wegener voor een gestroomlijnde en eenvoudige samenwerking tussen verschillende locaties. Bovendien wordt de communicatie tussen journalisten en medewerkers beter gefaciliteerd. Eilko Bronsema, directeur IM&ICT van Wegener Media: "Google Apps komt met een breed aanbod toepassingen tegemoet aan de behoeften die er binnen onze organisatie zijn voor samenwerking en communicatie. Zo kunnen medewerkers, ongeacht tijd of plaats, altijd hun e-mail en agenda raadplegen, tegelijkertijd online werken aan hetzelfde document en via de chat van Google Talk direct met elkaar overleggen. Dit levert voor ons enorme voordelen op. Bovendien hadden we fors moeten investeren bij onze nieuwe werkplekleverancier aangezien de oude werkplek was afgeschreven. Ook in die zin is Google Apps een flinke verbetering."

Technologie en flexibiliteit
Naast Google Apps for Business gaat Wegener ook gebruik maken van Google Message Discovery. Dit is een gehoste service om e-mailopslag en e-mailbeveiliging te beheren. Hiermee profiteert Wegener van complete beveiliging van e-mail en een gecentraliseerde opslag om berichten snel terug te kunnen vinden.

"Medewerkers verwachten steeds vaker dat ze op hun werkplek dezelfde technologie en flexibiliteit hebben als in hun thuissituatie. En als die er niet is, dan introduceren ze het zelf", aldus Jasper Maters, Google Apps Lead van Google Enterprise Benelux. "Wereldwijd maken meer dan vier miljoen bedrijven gebruik van Google Apps en elke dag komen daar nog eens vijfduizend bedrijven bij. Wegener begrijpt de enorme potentie van cloud computing en een 100% Web-aanpak en is straks verlost van de complexiteit en de kosten die het beheren van traditionele IT-systemen met zich meebrengt."

Implementatie
De verbeterde mogelijkheden voor samenwerking en communicatie zijn voor Wegener ook belangrijke elementen die bijdragen aan de cultuuromslag die het bedrijf moet maken om uit te groeien tot een digital content mediabedrijf. De implementatie van Google Apps bij Wegener is naar verwachting in de zomer van 2012 afgerond.

Download hier de gehele reference case

Net als Wegener naar de Cloud?

Ga in gesprek met Victor-Jan Leurs, CEO van Caase.com, om de voordelen en mogelijkheden van Cloud Computing voor je organisatie helder te krijgen.

 

Adviesgesprek aanvragen

Victor-Jan Leurs

CEO Caase.com

Adviesgesprek aanvragen
Meer weten?

Cloud Computing advies? Migratie? Funtionaliteit? Beheer? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Adviesgesprek

Vraag Hangout / Lync aan »
Vraag Cloud workshop aan »

T +31(0)88-432 00 00
E sales@caase.com

Volg ons op

Reference cases

  "Zorginstelling Laurens heeft primeur in migratie naar Cloud Computing; 6500 medewerkers over op Google Apps Cloud-platform"

  Peter van der Toorn, CIO - Lees meer »

  "Kennispark Twente bespaart met Google Apps 66% op haar klassieke IT"

  Kees Eijkel, directeur Kennispark Twente - Lees meer »

  "Caase.com migreert en traint 12.000 gebruikers PON in Google Apps"

  , - Lees meer »

  "Google Apps komt met een breed aanbod toepassingen tegemoet aan de behoeften die er binnen onze organisatie zijn voor samenwerking en communicatie"

  Eilko Bronsema, CIO - Lees meer »

  "Caase.com is voor Estro de ideale partner voor het beheer van onze complexe server-omgeving"

  John Posthuma, IT-Manager - Lees meer »

  "Innovatie vormt de kern van de organisatie en met Google Apps zijn we klaar voor de toekomst"

  Gert Jan Oelderik, Algemeen directeur - Lees meer »