The Cloud Integrator
Home » Over ons » Centre4Cloud

Centre4Cloud

Caase.com is mede oprichter van Centre4cloud. Samen met Kennispark Twente en de Universiteit Twente is dit kenniscentrum opgericht. Marktpartijen als Google, KPN en IBM nemen deel in dit kenniscentrum.

Centre4cloud is het Nederlands kenniscentrum voor Cloud Computing.  

Cloud Computing is benoemd tot dé nieuwe technologie van het jaar 2010 en als een revolutie voor de IT wereld. Cloud Computing is een volwassen techniek die het mogelijk maakt om via het internet computerkracht of -ruimte en applicaties snel en veilig te gebruiken, zonder dat de gebruikers deze zelf op de computer hebben staan of onderhouden. Dat levert voordelen op op het gebied van schaalbaarheid, beschikbaarheid, snelheid en innovativiteit. De kennis en kunde rondom Cloud Computing is echter nog erg beperkt. Google, Salesforce.com, IBM, de Universiteit Twente, Kennispark Twente en Caase.com bieden u daarom het Centre4Cloud. De propositie van Centre4Cloud:

Het Centre 4 Cloud Computing is een kenniscentrum gericht op open innovatie en de ontwikkeling van kennis rondom Cloud Computing. Het kenniscentrum biedt bedrijven en instellingen daarom drie zaken:

 • Overdracht van (toepasbare) kennis: Het ter beschikking stellen van kennis en best practices aan professionals, (top) management en andere belanghebbenden.
 • Onderzoek: Wetenschappelijk en toegepast onderzoek naar o.a. technische, beveiligings-, juridische en bedrijfskundige vraagstukken rondom Cloud Computing
 • Commerciële ontwikkeling: Bijdragen aan business development voor bedrijven die oplossingen en diensten met behulp van Cloud Computing in de markt willen zetten. 

Meer informatie op: www.centre4cloud.com

Meer weten?

Wat kun je met Cloud Computing? Graag gaan we hierover met je in dialoog tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Adviesgesprek

Vraag Hangout / Lync aan »
Vraag Cloud workshop aan »

T +31(0)88-432 00 00
E sales@caase.com

Volg ons op

Reference cases

  "Zorginstelling Laurens heeft primeur in migratie naar Cloud Computing; 6500 medewerkers over op Google Apps Cloud-platform"

  Peter van der Toorn, CIO - Lees meer »

  "Kennispark Twente bespaart met Google Apps 66% op haar klassieke IT"

  Kees Eijkel, directeur Kennispark Twente - Lees meer »

  "Caase.com migreert en traint 12.000 gebruikers PON in Google Apps"

  , - Lees meer »

  "Google Apps komt met een breed aanbod toepassingen tegemoet aan de behoeften die er binnen onze organisatie zijn voor samenwerking en communicatie"

  Eilko Bronsema, CIO - Lees meer »

  "Caase.com is voor Estro de ideale partner voor het beheer van onze complexe server-omgeving"

  John Posthuma, IT-Manager - Lees meer »

  "Innovatie vormt de kern van de organisatie en met Google Apps zijn we klaar voor de toekomst"

  Gert Jan Oelderik, Algemeen directeur - Lees meer »